Masa în oraș

Mi se întâmplă des să iau masa în oraș și m-am gândit să vorbesc despre locurile unde merg de-obicei.

Având biroul în zona Pieței Matei Corvin, îmi este ușor să cobor în pauză și să aleg una din localurile centrale ale frumosului Cluj Napoca. Orașul este viu, cu multe bistro-uri, restaurante și terase, care te îmbie să le descoperi și să iei parte, pentru câteva momente, la experiența de-acolo.

Când sunt foarte pe grabă și vreau ceva ușor, îmi iau o supă sau o salată de la Souper, un local micuț situat pe bulevardul Eroilor, unde găsești zilnic 5-6 feluri de supe foarte delicioase și aromate, salate, sandvich-uri și pizza. Eu prefer supa de roșii toscana, cea cu spanac și feta sau pui cu curry. Le savurez în incinta localului sau stând pe o bancă cu vedere spre piață.

souper.jpg

Când vreau un gulaș reușit sau o ciorbă de burtă cu ardei iute și smântână, merg la Bulgakov. Este un restaurant/cafenea, cu specific unguresc, aflat foarte aproape de mine, pe una dintre străzile pavate din centrul orașului. Ce mai e bun aici: papricașul de pui cu mămăliguță și tocănița brașoveană. Doar că ai un pic de așteptat.

Bulgakov-krumplileves1.jpg

Prefer prânzurile lungi și liniștite, cu un pahar de vin, cu desert și cafea la final și discuții interminabile! 🙂 În partea stângă a pieței, pe timp de vară și început de toamnă, sunt înșiruite terasele diferitelor localuri, de obicei aglomerate și zgomotoase. Fiecare din aceste locații are ceva atractiv, de exemplu, la Tolouse îmi place fish and chips-ul cu o bere la halbă nefiltrată sau quesadilla cu pui și sos picant, la Engels Gallery aleg meniul zilei și la Bujole prefer desertul, cel franțuzesc sau cheesecake-ul cu sirop și fructe de pădure.

20160830_151157

Tot în zona centrală, am descoperit Da Pino, un magazin-bistro cu produse specific italiene. Are un spațiu micuț dar cochet, unde, pe lângă faptul că îți poți achiziționa tot felul de bunătăți aduse din Italia, savurezi și cele mai bune paste din oraș! Ți-o garantez !

bb3952af7e65117775c19f4c46fd333f

Când vreau pizza, aleg La Piazetta! Găsești peste 15 feluri de pizza, atmosfera e boemă, localul imens iar programul este până după miezul nopții. Și tiramisul a fost memorabil!

Cel mai pe gustul meu burger l-am descoperit la Muura, în Piața Muzeului, burgerul casei: din carne de vită, cu salată iceberg, castraveţi, ardei copt, cașcaval, ou și bacon 😉

muura

Tot aici, pe pietonala acestei piețe întâlnești Bistro Viena, un restaurant rustic, unde meniul este populat cu preparate specifice – costițe marinate, ciolan crocant la cuptor, cârnăciori și șnițele.

Mă opresc acum pentru a merge la masă, dar voi continua turul localurilor clujene vizitate într-o viitoare postare. Poftă bună și vouă.

 

Pe curând,

Eliza A.

 pic2

Salvează

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s