20 de minute de mișcare zilnică

Salutare,

Tot mai des întâlnesc persoane care sunt foarte prinse la job-ul lor, petrec peste 8 ore la birou, pe scaun, în fața calculatorului, sau conduc mașina o mare parte din zi și nu apucă să facă nici măcar o plimbare pe jos, de câteva minute.

Apoi seara, ajungem toți obosiți de la muncă, mâncăm ceva și de obicei ne întindem în pat la un film, sau ne relaxăm cu un pahar de vin în fotoliul cel mai comod din casă. Nu este în regulă! Așa apare sedentarismul, kilogramele în plus, durerile de spate, problemele cardiovasculare sau chiar depresia.

d33269692eecb571_lunge-skipgnug1u-xxxlarge

Ne promitem că începând de luni ne vom înscrie la o sală, sau că vom merge cu bicicleta prin cartier. Dar odată ajunsă ziua respectivă, ba este prea frig afară, ba nu avem echipament sportiv potrivit, ba avem plănuit altceva, și venim cu tot felul de scuze.

Putem să facem mișcare acasă. Nu trebuie neapărat să ieșim undeva.

abdo

Aerisim camera sau spațiul în care ne vom desfășura, circa 10- 15 minute. Eventual folosim și o păturică pentru exercițiile de la sol. Dăm drumul la un laptop, calculator sau Tv și ne punem cele mai dansabile piese preferate.

Înainte să începem cu sărituri și exerciții mai complicate, e bine să ne încălzim. Ne rotim capul, mâinile, brațele, ne scuturăm picioarele, facem câteva rotiri de bazin și aplecări de spate cu mâinile întinse.

flotari-2

Începem cu o alergare ușoară, pe loc, timp de maxim 2 minute, după, o pauză de câteva secunde. Continuăm cu sărituri într-un picior, pentru ambele picioare, și apoi pauză. Ne întindem pe pătură și executăm câteva abdomene, câte putem, nu trebuie să ne forțăm. Apoi din nou o pauză. Putem încerca câteva flotări și genuflexiuni. Pauză. Apoi din nou sărituri ritmice, combinate cu aruncarea brațelor înainte, ca și cum am lovi pe cineva cu pumnii. Te eliberează de tensiune. Putem să reluăm și exercițiile de la sol, abdomene, flotări, genuflexiuni și includem și fandări. În tot acest timp muzica să fie dată tare și poți eventual să pui o oglindă în fața ta pentru a te motiva mai bine.

abductie-4nu8

20 de minute de mișcare ar fi un început foarte bun. Poți să te ții de acest program undeva la 2-3 zile, apoi să încerci zilnic. Să nu existe zi în care să nu faci mișcare, și dacă este vorba de o plimbare sau de o seară de dans, un înot la bazin sau chiar de o jumătate de oră de mers cu bicicleta.

În timp va deveni un reflex, și o vei face fără să îți dai seama!

exercitii-cardio

Și acum să îți spun câteva beneficii importante –  Mișcarea crește speranța de viață, îmbunătățește calitatea somnului, îmbunătățește circulația sângelui  și o mai bună oxigenare a acestuia, scade greutatea și tonifică corpul, eliberează și reduce stresul, crește nivelul de energie și a stării de bine, scade riscul de infarct, reduce depresia și anxietatea, îți crește rezistența corpului și imunitatea, te poți concentra mai bine la lucru, sunt foarte multe beneficii.

Așa că, începe de azi să faci mișcare! Go, go, go !

 

Pe curând,

Eliza A.

pic2

3 thoughts on “20 de minute de mișcare zilnică

  1. Pingback: Tipsuri pentru sezonul rece ! – Eliza A. – beauty blog

  2. Pingback: 7 obiceiuri simple de urmat! – Eliza A. – beauty blog

  3. Pingback: O zi din viața mea ! – Eliza A. – beauty blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s