Cărțile copilăriei

Salutare,

Într-o postare anterioară m-am referit la a face bine. Nu știu câți dintre voi au început să pună în practică, dar vă provoc acum!

Am aflat de Programul național de lectură “Cărțile copilăriei” , a celor de la Asociația Curtea Veche.

Asociația Curtea Veche s-a înființat în 2014 cu scopul de a promova lectura de plăcere în rândul copiilor. Obiectivele lor, pe termen lung, sunt:

– Formarea obiceiului de a citi în rândul copiilor și al familiilor;

– Scăderea ratei analfabetismului funcțional și creșterea gradului de fluență la citit și vorbit;

– Facilitarea accesului la cărți prin donații pentru copiii care provin din familii fără posibilități sau grupuri dezavantajate.

15337622_816145488528326_8522352122310232_n

Mi-am dat seama cât de important este pentru un copil să se bucure de povești, să cunoască personajele îndrăgite ale marilor scriitori și să îți dezvolte astfel imaginația și creativitatea. Știu câte sacrificii au făcut ai mei când eram copil,  să îmi ofere jucăriile preferate și să mă surprindă seara , înainte de culcare, cu câte o poveste fascinantă.

Nu ar trebuie să îi lipsească niciunui copilaș educația, dragostea și poveștile.

Conform studiului PISA, realizat în anul 2015, 42 % din elevii de 15 ani sunt analfabeți funcțional. Este o realitate dureroasă, dar care poate fi îndreptată. Mai multe date privind studiul găsiți aici – http://www.asociatiacurteaveche.ro/ro/studiul-pisa-2015-42-din-elevii-de-15-ani-analfabeti-functional/

Prin campania “Cărțile copilăriei”, și cu ajutorul sponsorilor și partenerilor săi , asociația Curtea Veche a oferit spre donație peste 40.000 de cărți noi, către copiii din medii dezavantajate din 26 de județe ale țării. Acestea au fost posibile prin organizarea a peste 50 de cluburi de lectură în școlile din comunitățile cu acces restrâns la resurse.

Demersul lor trebuie continuat cu ajutorul nostru.

foto_asociatiacurteaveche_2

“Cred în puterea cărților și, dacă prin munca mea pot ajuta să ajungă cât mai multe volume la copiii cărora li se poate schimba radical viața după o lectură importantă, am să fiu mereu cu tot sufletul prezentă și vă invit să vă alăturați și voi acestei cauze!” spunea  Loredana Groza, pe pagina oficială a asociației.

“Datorez multe cărților! Lectura mi-a fost de ajutor în multe aspecte ale vieții personale și profesionale și cred că este important să încurajăm cititul de plăcere în rândul celor mici. Cred că avem obligația morală, ca adulți, să ne implicăm în viitorul noilor generații și să le oferim dreptul la o educație mai bună. ”– declară Horia Brenciu.

Cumpărând o carte, sau donând o sumă de bani, ajutăm un copil să aibă o copilărie mai frumoasă și putem contribui real la șansa acestuia, de a avea un viitor mai bun!

child-thank-you

Implică-te și tu !- http://www.asociatiacurteaveche.ro/ro/implica-te-2/

 

Pe curând,

Eliza A.

bookone

One thought on “Cărțile copilăriei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s