Părul, în centrul atenției

Hello ladies,

Astăzi voi vorbi despre câteva trucuri pe care le folosesc pentru a avea un păr mai strălucitor și sănătos:

  1. Dacă te vopsești, cum o fac și eu de ani buni, îți recomand să folosești o vopsea pe bază de uleiuri sau una fără amoniac, care să fie mai blândă cu pielea capului și cu firele de păr. Ar fi ideal să crești perioada între vopsiri, pentru ca podoaba ta capilară să își revină mai bine, iar pentru camuflarea rădăcinilor să folosești spray-ul Magic retouch, de la L’ Oreal Paris.

malhar_20161005_0507.jpg

  1. Pentru că vorbim despre un păr vopsit, după fiecare spălare, aplic o mască hidratantă, de obicei una pe bază de ingrediente naturale, și o țin circa 20 de minute. Spălarea și clătirea o fac cu apă călduță.

5-simple-steps-to-apply-hair-masks-2

  1. Îmi usc părul la o intensitate medie, și țin uscătorul la o distanță de 20-30 cm de păr. În timpul uscării folosesc o perie rotativă pentru aranjare, sau un pieptene pentru îndreptare. Aplic și un ser, care să îi de-a strălucire iar pe timp de vară un spray cu protecție UV.

10-easy-ways-to-get-shiny-hair

  1. Se întâmplă să folosesc, atunci când nu am foarte mult timp la dispoziție, un șampon și balsam uscat pentru o aranjare rapidă. Nu încarc părul foarte tare cu acestea, și  după aplicare, masez ușor.

dry-shampoo-reviews-2016

  1. Mă tund la o perioadă de 5-6 luni și nu fac schimbări bruște. Pentru cele care vor să își deschidă culoarea părului, le sfătuiesc să o facă treptat și să aibă multă răbdare. Să nu se mai vopsească o perioadă pe lungime, iar la rădăcină să aplice o nuanță mai deschisă. Trec încet, încet și eu de la un negru intens spre un șaten ciocolatiu.

brush-your-hair

  1. Mă piaptăn mai rar, asta pentru că, prea mult pieptănat va rupe firele de păr. Câteva fire de păr pierdute pe zi reprezintă un lucru normal (până la 100 fire/zi) , dar pentru a nu pierde mai mult păr decât e normal, foloseşte-te de o perie cu vârfurile protejate și nu insista prea mult.

proper-hair-care

  1. Când îmi prind părul, optez pentru o coafură mai largă, nu mi-l strâng foarte tare, firele se pot rupe şi rădăcinile părului au de suferit. Dacă folosești extensii, este bine să faci din când în când o pauză de le ele.

three-ways-to-get-health-shiny-hair-with-coconut-oilpng

Pe final, nu uita că și alimentația și hidratarea sunt importante pentru un păr frumos și sănătos.

Ai grijă de tine și de părul tău!

 

Pe curând,

Eliza A.

make_up_banner1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s