De vorbă cu un Makeup Artist

Hello ladies,

Am o surpriză pentru voi!

În această postare o vom descoperi pe Gabriela, un Makeup Artist foarte cunoscut din Cluj Napoca, care ne va împărtăși din secretele meseriei sale și ne va duce în lumea magică a machiajului.

Cum a început povestea cu makeup-ul ?

A început în școala generală, când, în fiecare duminică, o machiam pe mama cu produse de makeup aduse “din țări străine”. Deși era seară și nu pleca undeva, era plăcerea mea și a ei să o fac frumoasă. În timpul liceului, înainte de a merge la o petrecere sau la un majorat, alături de prietenele mele cele mai bune, ne “făceam frumoase” la mine acasă, cu produse foarte accesibile dar care erau la modă atunci.

Cu ce produse lucrezi și care sunt brandurile preferate?

Lucrez cu foarte multe produse de machiaj de la diferite branduri. Nu am unul preferat. Sunt de părere că, în domeniul nostru, e foarte important să descoperim în permanență texturi, produse, branduri noi . Pot să menționez câteva produse preferate cu care lucrez momentan: creioanele de buze Pro Longwear de la MAC, fondurile de ten Jaluskin de la PaolaP Makeup, baza de machiaj Benefit Porefessional Gel, pudra translucidă Rice Powder de la Paese, pudra iluminatoare de la Melkior și lista poate continua.

65412486bad511205ee9b1803057c1e0

Ce nu trebuie să lipsească din trusa de makeup a fiecărei femei?

Fondul de ten și rujul ❤️

Poți să ne spui câteva trucuri de beauty?

Înainte de a merge la un profesionist, să îți faci un machiaj pentru un eveniment, e foarte important să îți aplici un gomaj ușor din zahăr brun și miere. De asemenea, să fii foarte atentă în alegerea culorii fondului de ten și a ustensilei cu care îl aplici. Eu recomand burețelul original sub formă de ou.

Împărtășește-ne câteva experiențe frumoase din jobul tău.

Cele mai frumoase momente sunt acelea în care o clientă vine mai aproape de oglindă și îi place ce vede. E minunat sentimentul când lucrezi cu o mireasă și ea își începe senzațional ziua cu tine.

Ce persoane publice ai machiat?

Am avut ocazia să cunosc oameni minunați și foarte cunoscuți în România. Am avut plăcerea să colaborez cu Andreea Esca, Alexandra Ungureanu, Eli Roman, Sore, Keo și lista poate continua.

Cărțile preferate.

Dragostea durează trei ani de Frédéric Beigbeder, Marius Tuca – Am să te iubesc până la sfârșitul lumii, Andreea Esca – Ce-am făcut când am tăcut , Adrian Teleșpan – Cimitirul.

 unnamed

Stilul tău vestimentar.

Un stil clasic, elegant, cu mult negru și accesorii deosebite.

Parfumul preferat.

Nu am un singur parfum preferat, îmi plac mai multe : Marc Jacobs – Decadence, Si – Giorgio Armani, Nina Ricci – Nina, DKNY – Be Delicious, Lancome – La vita e bella, Yves Rocher – Naturelle.

Cam câte persoane ai avut oportunitatea să machiezi până acum?

Wow…Bună întrebare 🙂 Nu m-am gândit, nu știu exact…sigur sunt sute 🙂

Care sunt cele mai frecvente greșeli în materie de machiaj?

Alegerea unui fond de ten nepotrivit (culoare & textură), prea mult rimel pe gene, prea mult negru, codița de tuș la forma de ochi cu pleoapa căzută.

unnamed 2.jpg

Pe lângă faptu că ești un makeup artist cunoscut, ai și o școală de cursuri de machiaj.

Cursurile pe care le organizez în școala mea, sunt cursuri de inițiere, de perfecționare și automachiaj. Dacă ești o persoană ce iubește culoarea, frumusețea și mai ales arta machiajului, sigur vei fi tentată să încerci unul dintre aceste cursuri. La cel de inițiere vei învăța: Noțiuni dermo-cosmetice – Teoria culorii – Tehnici de corectare a feței – Contouring and strobing – Machiajul ochilor (tehnici de corectare) – Machiajul de zi – Machiajul pentru ședința foto (tehnica americană) – Machiajul smokey eyes (tehnica americană) – Machiajul banana închisă – Machiajul fantezie – Machiajul de mireasă – Aplicarea genelor false de tip smocuri și bandă.

Cât de greu a fost să reușești în carieră și ce sfaturi ai pentru viitoarele business women?

Am avut ambiția să vin în Cluj-Napoca acum 13 ani și de atunci am fost nevoită să supraviețuiesc într-un oraș nou. Nu știam aici pe nimeni, dar m-am descurcat cu facultatea, cu primele job-uri și în ziua de azi pot spune că nimic nu pică din cer și cu foarte multă muncă poți să ajungi unde iți dorești.

Care sunt planurile de viitor.

Îmi doresc lunar să am câteva ateliere de machiaj în diferite locații neconvenționale, să lucrez cu aceeași pasiune, să fiu prezentă la evenimentele de beauty din România, să postez de două ori pe lună clipuri pe canalul meu de Youtube, să merg la sport mai mult și seara după ora 21:00 să nu mai stau pe Facebook 🙂

Pe final…

Aștept cu drag să-mi urmăriți activitatea și să citiți mai multe despre mine pe –

Blog : www.gabrielapopescumakeup.ro 

Facebook : Gabriela Popescu / Makeup & Bridal Accessories 

Instagram : gabrielapopescumakeup.ro 

Youtube : gabrielapopescumakeup.ro 

unnamed-3Foto : Francisc Sandor

Mulțumesc Gabrielei pentru dialogul nostru și îi doresc mult succes în continuare!

Dragele mele, vreau ca în viitoarele postări să cunoașteți și alte femei antreprenor, să aflați poveștile lor și cum au reușit în carieră.

 

Pe curând,

Eliza A.

 

o-makeup-brushes-facebook

2 thoughts on “De vorbă cu un Makeup Artist

  1. Pingback: Gânduri de weekend – Eliza A. – beauty blog

  2. Pingback: Rezumat 2017 – Eliza A.-beauty blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s