Ziua de luni

Bună dragilor,

Cui îi place ziua de luni? Hmmmmmmm.

Acea zi când nu crește nici iarba, cum spune o vorbă din popor, sau acea zi de după weekend, când am fost liniștiți, relaxați, cu prietenii sau familia, am călătorit, am dansat, am luat cina în oraș și brusc vine ea, ziua de luni, și ne strică treaba.

Ne trezim cu noaptea în cap, facem un duș în grabă și ne pregătim pentru o nouă zi de muncă, așa începe o dimineață de luni. Majoritatea suntem morocănoși, fără chef și privim îndelung cana de cafea neagră, care sperăm să ne de-a energia să rezistăm în această zi !

483847dbdb7d408ca080050b0c5b146a

Dar hai să privim lucrurile puțin altfel. Ce altă zi poate fi mai bună pentru a începe un nou proiect, un nou obicei, un nou început? Și nu mă refer doar la un proiect pentru muncă, ci ceva pentru tine, ceva personal. Să privim ziua de luni ca pe un prieten ce te motivează,  un prieten benefic pentru tine.

Eu de exemplu, m-am trezit cu gândul că azi urmează să se întâmple ceva bun, și sunt de părere că în fiecare zi trebuie să credem asta. Chiar se întâmplă lucruri bune, mici sau mari, în fiecare zi, doar să le conștientizăm mai mult.

Acum câteva luni, mi-am propus să beau mai multă apă, fiindcă nu mă hidratam îndeajuns. Am început mai greu, dar astăzi, într-o zi de luni, după ce m-am ridicat din pat mi-am băut cana de apă fără să depun un efort . Mi se pare ciudat dacă nu o fac. Așa a fost și cu exercițiile acasă, (în jur de o jumătate de oră de mișcare în căminul propriu) le-am început tot într-o zi de luni și încerc să mă țin de ele. Apoi, tot luni, îmi planific săptămâna de lucru, cu întâlniri, programări și reminder-uri.

monday-quotes

Te provoc să începi și tu săptămâna cu idei și obiceiuri noi.

După lucru, mergi la o sală aproape de jobul tău sau de domiciliu și fă-ți un abonament. Poți merge singur/ă, sau cu un prieten/ă, și începi să faci mișcare pentru sănătatea ta, fizică și mentală. După sală, ia cina cu mâncare ușoară și fă-ți agenda personală pentru toată săptămâna. Într-o zi poate mergi la teatru sau la un film, într-o seară la un eveniment cu o temă care te atrage, o alta o poți dedica cititului, după o zi stresantă la job poți merge la un masaj, sau poți medita,  fă în fiecare zi ceva pentru tine!

Am citit undeva că, conform unui studiu, petrecem 12 minute în fiecare zi de luni plângându-ne despre… ziua de luni! Este amuzant dar tind să cred că adevărat și putem utiliza acele 12 minute la ceva mult mai plăcut și util de făcut.

keepgoing1

Un alt mod de a trece peste tristețea specifică zilei de luni poate fi achiziționarea unui nou produs de pe online, planificarea unei viitoare vacanțe, să citești articole amuzante, să îți cumperi ciocolată, iar cel mai important nu uita să zâmbești. Unii zic că este cea mai bună zi pentru a-ți lua mașina mult visată sau cele mai frumoase ținute.

Ziua de luni este tot conform unui studiu cea mai puțin productivă și de cele mai multe ori plouă! Dacă se întâmplă asta și nu avem chef de prea multe lucruri, măcar să le punem pe hârtie, să le schițăm și începem de marți în forță. No stress.

Eu vă doresc o zi frumoasă de luni!

Pe curând,

Eliza A.

220632

good-vibes

97538-i-want-it-all

preview

Salvează

2 thoughts on “Ziua de luni

  1. ioana

    Bună, Eliza! Pentru mine ziua de luni nu mai e acea zi in care nu am chef de nimic. Pentru mine ziua de luni a devenit una din zilele care incepe cu bucurie, intr-o zi de luni s-a născut fiul meu Vlad. Deci eu câștig 12 minute care le petrec cu drag alături de el. 😇😊. Pupici

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s