Doza de râs

Am citit un articol zilele trecute și m-am amuzat copios.  Nu avusesem  o zi prea bună la job dar râsul acela sănătos mi-a schimbat starea și m-am simțit mult mai bine. Așa că m-am hotărât să scriu despre partea amuzantă a lucrurilor.

Nu am descoperit o chestie nouă, ci doar vreau să îți reamintesc de acea veselie autentică ce zace în fiecare dintre noi. Râsul este o terapie foarte bună pentru eliminarea stresului și a oboselii. Râsul este foarte sănătos și nu îngrașă, contrar zicalei din popor, și îți propun să îl porți mereu cu tine, pe tot parcursul zilei și să găsești momente în care să râzi din toată inima!

laughter.jpg

Nu este o prostie să faci o criză de râs în momente sau situații nepotrivite, nu poți controla această stare de bine, spiritul veseliei pune stăpânire pe tine și nu te poți împotrivii. Știu că de multe ori nu se cade să râzi în hohote ca și un bezmetic dar nu știi când vine următoarea ocazie , așa că nu te opri, lasă doza de râs să treacă de la sine și explică celuilalt sau celorlați că nu a fost o lipsă de respect, ci doar o reacție firească și autentică.

S-a demonstrat, cred că de acei cercetători britanici, că râsul scade presiunea arterială și riscul apariției unui atac cardiac sau a altor boli de inimă. Mai mult, inima îți va mulțumi după fiecare doză de râs, funcționând ca un exercițiu cardio, asta dacă nu ai prea mult timp să mergi la sală. Atunci când râzi, inima bate mai repede și arde la fel de multe calorii ca și atunci când faci o plimbare la pas. Odată cu râsul în hohote îți întărești și abdomenul și poate cine știe ajungi să ai acele pătrățele de invidiat.

Laughing-is-the-best-exercise.jpg

Persoanele pozitive, cele care fac haz de necaz și au o atitudine optimistă este deja cunoscut faptul  că trăiesc mai mult decât cele pesimiste și negativiste, iar starea de sănătate le este mai bună, asta și pentru că veselia contribuie la un sistem imunitar crescut. E foarte indicat ca atunci când ne doare ceva să încercăm să ne amuzăm, fiindcă în timpul râsului corpul eliberează endorfine și disconfortul resimțit scade semnificativ.

Cum facem să avem o bună dispoziție? Îți sugerez câteva modalități simple pentru a dobândi această stare – Să citim articole amuzante, să vizionăm cât mai des seriale comice și comedii , să glumim cu prietenii și partenerii noștri, să purtăm conversații pe teme care ne vor  binedispune, să facem haz de necaz, să zâmbim mai mult și să nu uităm să fim copii din când în când.

2-10

Dacă ai alte idei te aștept să mi le lași mai jos, într-un comentariu.

Spor la râs!

Pe curând,

Eliza A.

 

life-is-better-when-youre-laughing-quote-3

50-year-old-couple-laughing-and-hugging-556336

b6f957aa1813d1f632ddd27d528f33e5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s