6 reguli pentru oferirea cadourilor către clienți

Bună dragilor,

Am scris acum ceva timp 2 postări în care vă propuneam câteva idei de cadouri pentru cei dragi, și la care am primit feedback-uri pozitive din partea voastră. Unul l-am scris în iarnă – https://elizaabrudan.com/2016/12/10/7-idei-de-cadouri/, și celălalt tot așa anul trecut în luna octombrie, https://elizaabrudan.com/2016/10/05/5-cadouri-pe-placul-meu/.

M-am gândit ca de data aceasta să mă refer la câteva propuneri și sfaturi pentru cadourile pe care le poți oferi clienților sau colaboratorilor tăi.

Lucrând într-un office știu cât de important este să faci o impresie bună și să ai o relație profesională foarte strânsă cu clienții firmei. Din când în când este frumos să îi surprindem cu ceva special!

corporate1.jpg

Oferirea de coșuri cadou corporate este o oportunitate de a recompensa clienții care contribuie la succesul companiei și poate reprezenta un instrument valoros de marketing.  Iată ce pași trebuie să urmezi atunci când alegi un cadou pentru clienții companiei.

  1. Verifică politicile companiei

Înainte de a alege un cadou pentru unul dintre clienții firmei, ai în vedere faptul că majoritatea companiilor au reguli clar conturate în ceea ce privește politica oferirii și primirii de cadouri. Unele companii nu permit sub nicio formă darurile, ceea ce înseamnă că trimițându-le un cadou există riscul ca acesta să se întoarcă, sau și mai mult decât atât, să fie considerat ofensator. Acest lucru se întâmplă de obicei pentru companiile care au clienți la nivel internațional, care au culturi diferite și mai puțin în situația firmelor mici.

2. Ia în considerare destinatarul

Atunci când vrei să faci un cadou unui partener de afaceri sau unui client, trebuie să ai în vedere misiunea firmei respective și să te gândești dacă există vreo modalitate ca darul tău să rezoneze cu aceasta. De exemplu, este vorba despre o companie din domeniul IT? Atunci o geantă pentru laptop, inscripționată cu logo-ul firmei tale ar fi o idee bună. Ai grijă însă să nu oferi cadouri prea personale, cum ar fi ceasuri, parfumuri și în niciun caz bani. Dacă vrei să nu greșești oferă un coș cadou, al cărui conținut îl poți customiza în funcție de buget sau preferințe.

3. Alege momentul potrivit

Dacă te afli în negocieri pentru încheierea unui contract cu un nou client, nu este un moment tocmai oportun pentru oferirea unui cadou, din simplul motiv că ar putea fi interpretat greșit gestul tău, ceea ce ți-ar putea aduce prejudicii de imagine și nu numai.

Atunci când oferi un cadou într-un context business, timpul este totul. Așteaptă până ce contractul a fost încheiat, iar apoi poți trimite darul. Ocazia sărbătorilor este iarăși prielnică oferirii unui cadou clienților firmei tale.

corporate 3

4. Prezentarea contează

Chiar și folosind un buget mai restrâns poți face un cadou să arate bine, printr-un mod foarte simplu: alegând ambalajul potrivit. De cele mai multe ori, modul în care este ambalat un cadou ajută la creșterea valorii sale, deci ai grijă ca acesta să fie împachetat într-un mod cât mai atrăgător.

5. Personalizează cadoul

O felicitare scrisă de mână este o modalitate excelentă de a personaliza cadoul și de a-i comunica respectivului client cât de mult respecți relația de afacere pe care ați legat-o. Un card cu un design deosebit, va scoate cadoul în evidență și îi va aduce un plus de originalitate.

    6. Fii generos

Dacă trimiți un coș al cărui conținut cuprinde produse ce pot fi consumate, multe companii aleg să împartă către angajați astfel de produse, asa că fii generos atunci când alegi ce anume să includă coșul respectiv. O cutie de bomboane sau de biscuiți sunt foarte potrivite, deoarece pot fi împărțite între colegi.

Debonaire a găsit formula perfectă între formă și conținut și le-a îmbinat armonios în cosurile cadou pe care le pune la dispoziție. Selecționate cu grijă, sortimentele de produse sunt combinate astfel încât să ofere clienților firmei tale un motiv în plus să își amintească de numele tău: atenția la detalii.

Sper că ți-au fost de folos aceste informații și te îndemn să le faci ziua mai frumoasă clienților tăi alegând produsele de la Debonaire!

Pe curând,

Eliza A.

corporate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s