Hai la TIFF

Dragii mei,

Mai sunt câteva zile și începe o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania 2017, în perioada 2 iunie – 11 iunie, pe care o aștept cu nerăbdare și la care sper să merg în cât mai multe zile să urmăresc filmele și evenimentele acestui festival extraordinar și cu tradiție în Cluj-Napoca.

De ce să mergem la TIFF? Sunt atâtea motive dar îți voi da doar câteva din cele pe care le consider mai importante:

În primul rând vor fi evenimente pentru toată lumea, începând de la proiecții speciale pentru copii, la concerte Live, sute de filme, atât în locații exterioare cât și în cinema-uri, expoziții, evenimente speciale precum Film Food, filme în premieră, seminarii, și lista poate continua. Sună bine, așa-i?

tiff 3

Invitatul special din acest an este actorul francez Alain Delon, care va ajunge pentru prima dată în România, la Cluj Napoca, fiind prezent atât pe 9 iunie la proiecția Afacerea Pigot din Piața Unirii, cât și la Gala de Închidere pe 10 iunie. Împreună cu acest nume remarcabil vor exista peste 800 de invitați din lumea filmului și nu numai – actori, regizori, producători și jurnaliști.

La sfârșit de săptămână sunteți așteptați la Castelul Banffy (din comuna Bonțida) unde se va desfășura evenimentul Weekend la Castel, un loc magic pentru cei mici ziua, și un decor cu proiecții inedite pentru cei mari în prag de seară.

Vor fi peste 200 de filme de vizionat și unele dintre ele în aer liber, în Piața Unirii. Așa cum ne-am obișnuit an de an centrul orașului va prinde viață și culoare. Ca idee, în anul 2016 au fost prezente, pe tot parcursul festivalului, peste 120.000 de persoane.

tiff 5

Încă o chestie foarte mișto la care chiar vreau să merg, este programul InfinitiTIFF, cu proiecții de filme Virtual Reality, în care spectatorii decid cum poate continua povestea și sunt interesată să mă implic activ într-una din poveștile prezentate acolo. Super!

Muzica și buna dispoziție nu vor lipsi, dar nici mâncarea, mai ales că vor fi prezenți chefi faimoși, care vor pregăti niște cine delicioase pentru publicul prezent. Îmi imaginez deja ce de bunătăți voi savura la festival! 🙂

Vocea publicului contează, așa că și tu poți decide la cine va merge premiul publicului, votând filmul preferat. Pe lângă asta vei afla toate noutățile din cinematografie și vei putea pune întrebări în cadrul workshop-urilor, expozițiilor și masterclass-urilor, unde vor lua cuvântul unii dintre cei mai mari producători, regizori și actori ai momentului.

tiff 4

Pentru mai multe detalii intră aici – http://tiff.ro/

Hai și tu la Tiff!

cropped-beauty-default-banner-1024x322

Pe curând,

Eliza A.

tiff

One thought on “Hai la TIFF

  1. Pingback: Rezumat 2017 – Eliza A.-beauty blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s