Depeche Mode Experience

 

O iau pe prietena mea de la scară, cu taxiul, și pornim spre Cluj Arena. Sunt închise anumite porțiuni de lângă stadion și Parcul Central. După ce înconjurăm destul de mult zona centrală, ajungem de pe strada Plopilor aproape de stadion. Multă poliție, mașini și oameni. Plătim și coborâm hotărâte spre marea aventură. Suntem îmbrăcate lejer, cu pantofi sport și pe umăr purtăm genți tip poștaș. Avem la noi strictul necesar – bani, chei, acte și telefonul.

Pornim la pas spre porțile numărul 9 și 10, acolo pe unde se intră la zona Standing Area, sau pe românește, spre gazonul din fața scenei. Sunt niște cozi imense și ne așezăm la cea care considerăm că este mai scurtă. Nu vrem să ne băgăm în față ca unii nepoliticoși. Stăm frumos la rând, cu alte zeci de persoane, foarte entuziaste și vesele. Mergem într-un șir indian, care începe de lângă standurile din parc, ce vând înghețată, fresh-uri, clătite sau hot-dog. Muzica pornește din inima arenei și se răspândește în jurul nostru, ajungând la urechile fiecărei persoane aflate la rând. Cea care se află acum pe scenă se numește Maya Jane Coles, o tânără englezoaică cu o vizibilitate tot mai mare în ultimii ani, aleasă pentru a deschide show-ul din această seară. Încă nu o vedem, dar povestim despre ea.

depeche-mode-concert-7

Ne mișcăm destul de repede și ajungem la capătul șirului, la zona de control. Arătăm biletele, eu în varianta pdf, și trecem de punctul de control, care este mai riguros față de alte evenimente la care am participat. Primim o brățară albastră pe mâna dreaptă. Observăm băile care sunt aproape de intrarea pe stadion, un loc important de știut și de găsit la nevoie. Urcăm voioase treptele arenei, ținându-ne de mână, și apoi le coborâm, ajungând  în mijlocul stadionului. Ce de lume! Mă învârt și arunc o privire la tot ceea ce se află în jurul meu. Oameni de toate vârstele, cu familia, cu gașca de prieteni, cupluri, copii, toți cu mic cu mare așteaptă momentul culminant al serii – apariția legendarilor Depeche Mode pe scena Cluj Arena !

După câteva minute de convorbiri la telefon, ne găsim prietenii și ne alegem un loc potrivit de unde să privim show-ul. Pe margine, de o parte și de cealaltă a stadionului, sunt amenajate standuri de unde poți să îți cumperi apă, bere, vin și ceva de mâncare. Lângă ele, sunt check-point-uri, unde îți transformi banii în jetoane, și așa totul este mai simplu de achiziționat. Schimb 50 lei și primesc 10 jetoane. Totul este bine organizat și nu aștepți mult la aceste tranzacții. Ne cumpărăm, apoi, un pahar de spumant roze cu 3 jetoane. Închinăm paharul și ne facem poze.

depeche-mode-concert

Lumea continuă să apară și show-ul trebuie să înceapă în curând. Observăm și zonele de prim ajutor, amenajate undeva pe mijloc. Oamenii din jurul nostru sunt relaxați și nerăbdători. Scena ia viață de la jocurile de lumini și pe ecranele imense de lângă ea se pot vedea niște pași care devin tot mai mari, pe bătaia muzicii. Lumea se oprește și privește spre scenă. Cei de la Depeche Mode intră pe un ritm frenetic de aplauze. Sunt punctuali. Încep show-ul în forță cu piese de pe noul album. Este o atmosferă de necrezut! Filmez minute în șir.

Solistul, Dave Gahan, are o voce puternică și vocea lui sună mai bine live decât cea din videoclipuri. Are un look extravagant și nu își arată anii, la fel ca și ceilalți membrii ai formației. Sunt energici, plini de viață, au prezență scenică, se joacă, au fler și ne încântă privirile.

Unul din cele mai frumoase momente a fost cel în care i-am cântat cu toții ‘La mulți ani’ lui Martin Gore, și vedeam chipul său emoționat pe marile ecrane, chip care mi-a mers la suflet. Am cântat și cele mai cunoscute piese împreună, Enjoy the Silence și Personal Jesus, cu vocea la maxim și cu brațele întinse, aplaudându-i.

depeche-mode-concert-1

Începuse și ploaia, la un moment dat, și m-am simțit un pic ca la Electric Castle. M-a făcut să sar în sus de bucurie și am rămas în continuare pe stadion, vibrând, alături de ceilalți. Ploaia nu ne-a alungat, au curs câteva picături calde care ne-au dat și mai multă energie. Prestația legendarilor a fost impecabilă, din punctul meu de vedere, și, deși nu eram până acum un fan înfocat, am devenit în seara aceasta de concert. Show-ul a durat mai bine de două ore și a meritat din plin!

Bravo Depeche Mode, Clujul nu te va uita!

depeche-mode-concert-6

Singura neplăcere a venit după concert, când, a început ploaia mai serios, și toți ne îndreptam spre casă, cei mai mulți fără mașină. A urmat o oră și jumătate de sunat la taxiuri, însă, fără noroc de a găsi o mașină care să ne ducă acasă. Așa am aflat că e criză de taxiuri la Cluj. Ne-am plimbat prin ploaie, am așteptat în stații de taxi minute bune și până la urmă am ajuns tefere la apartamentele noastre, târziu în noapte. Eram obosite, dar bucuroase de seara magică de pe Cluj Arena.

Tu ai fost la concert? Cum a fost experiența ta ?

logo dm

Pe curând,

Eliza A.

depeche-mode-concert-4

depeche-mode-concert-5

Sursă poze Infomusic.ro, pentru galeria întreagă click aici – https://www.infomusic.ro/fotografii/depeche-mode-poze-concert-cluj-napoca-2017/#jp-carousel-101520

 

2 thoughts on “Depeche Mode Experience

  1. Nu, din pacate nu am fost si imi pare foarte rau ca nu mi-am organizat programul altfel 😦 Dar am ascultat pe Viber de la o prietena, prezenta la concert Enjoy the Silence si Personal Jesus, piesele mele favorite. Foarte buna vocea live a lui Dave Gahan!

    Like

  2. Pingback: Rezumat 2017 – Eliza A.-beauty blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s