O săptămână fără machiaj

Hello,

Sunt o persoană care iubește machiajul, asta e clar. Machiajul pentru mine este o artă, este o unealtă prin care îți pui în valoare frumusețea naturală. Machiajul reprezintă atitudine și îmi dă încredere în mine. Este important aspectul fizic și felul în care te privesc ceilalți prin prisma trăsăturilor fizice, dar nu este totul. Bineînțeles că un om frumos atrage atenția, este văzut altfel, primește o confirmare din partea celorlalți și este poate mai apreciat.

Am întâlnit persoane care arată foarte bine fără un strop de machiaj, au acea frumusețe naturală dominantă și nu au nevoie de multe retușuri, dar, sunt și acele persoane cu anumite probleme ale tenului, sau diferite particularități ale feței, care aleg să își îmbunătățească look-ul prin machiaj. Eu fac parte din a doua categorie!

Tenul meu este deschis, am ochii gri, mici, sau cel puțin când nu mă machiez nu îi văd așa mari și expresivi, și având tenul deschis simt că aș avea nevoie de mai multă culoare sau de strălucire. Mă machiez zilnic, câteodată pe fugă, câteodată mult prea elaborat, dar aproape niciodată nu ies din casă fără mascara, dermatograf sau un gloss pe buze. Am și momente de pauză, atunci când am o zi de relaxare, de obicei în weekend-uri. Atunci mă răsfăț cu tot felul de măști și îmi las pielea să respire.

no makeup 3

Acest ritual de –No makeup day- l-am urmat și duminica trecută, când am stat acasă cu ai mei și am mâncat bunătăți, urmărind seriale la Tv. A fost o zi de odihnă și repaus. Chestia e că am continuat și luni în aceeași manieră. Sunt în concediu așa că mi-am zis să fiu confortabilă și într-o zi de luni. Am ieșit la cumpărături și să îmi rezolv câteva lucruri îmbrăcată lejer și cu ochelarii de soare, fără altceva pe ten.

M-am ascuns după ochelarii de soare, dar în bancă sau la supermarket am fost cu ei sus pe cap. M-am uitat la cei din jurul meu și mi-am dat seama că nu mă privesc altfel, deși nu eram aranjată. Ba chiar mai mult, tipa de la bancă mi-a zâmbit și mi-a urat o zi bună! În mintea mea fusese întipărit gândul acela că lumea se va uita mai ciudat la mine, sau că, fără machiaj, îmi pierd încrederea, nu mai sunt eu, cea cu atitudine. Ce prostie! Am ajuns la concluzia că mă simt bine în pielea mea cu sau fără machiaj.

no makeup 1

Această provocare nu a fost ceva intenționat, ci a venit pe parcurs. A trecut o zi și încă o zi fără să mă machiez și mă simțeam ok așa. E și foarte comod fără machiaj, scurtezi din timpul de pregătire pentru o ieșire, poți să te atingi pe ochi în orice moment fără să strici makeup-ul, nu mai lași fond de ten pe bluzele deschise la culoare, sau ruj pe cămașa soțului când îl îmbrățișezi. Sunt și părți bune! 🙂

Și azi sunt fără makeup, și mâine voi fi, dar duminică vreau să mă machiez. E ziua mea și vreau să port un ruj roșu pe buze și black eyeliner.

Ce am vrut eu să transmit prin acest scurt articol? Faptul că e important să ne simțim bine în pielea noastră, să ne acceptăm fața și în zilele proaste, să ne iubim pur și simplu, cu și fără machiaj. De la noi pornește totul, și acceptarea și iubirea, și atunci ceilalți îți vor răspunde la fel, sau cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu.

Sunt tot eu, și în zilele fără machiaj.

Să aveți un weekend liniștit!

cropped-beauty-default-banner-1024x322

Pe curând,

Eliza A.

no makeup 2

no makeup photo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s