De ziua mea, deasupra lumii

Salutare,

În ultimii 8 ani de zile m-am reîntors în același loc să îmi petrec ziua de naștere și asta spune multe despre acest loc. Mi-am făcut un soi de ritual de întoarcere în sânul naturii, în cea mai importantă zi, aceea în care mă sărbătoresc pe mine.

În 2009, am mers pentru prima oară la Cabana Moților. Îmi amintesc și acum emoțiile care m-au însoțit descoperind acest loc mirific, undeva la cota 1250 m, în Mărișel, la aproximativ 50 de km de Cluj-Napoca. Drumul până acolo este o plăcere, asta din momentul în care ieși din oraș. Treci pe lângă lacul Gilău, ai vedere spre barajul Tarnița și urci spre Mărișel printre brazi și miros proaspăt de țară.

IMG_20170819_173305_085

La Cabana Moților ești întâmpinat de o familie frumoasă, de Ela și Sebastian, care și-au lăsat în urmă joburile, orașul, au vândut tot și s-au mutat aici, la Mărișel, începând o viață nouă. Cabana lor este foarte primitoare și are un design potrivit, care se încadrează perfect în peisajul de-acolo, al vieții de la țară. Cabana este dotată cu 7 camere duble cu baie proprie, la etaj, iar la parter are un living, un restaurant și o terasă proprie. În grădină te întâlnești cu doi căței simpatici, pisicuțe, mulți brazi, o zonă de joacă pentru copii, un balansoar și un foișor unde poți să îți bei cafeaua și să te bucuri de liniște.

dav

Mâncarea este excepțională. Vei gusta preparate tradiţionale românești, cu bucate sănătoase din ingrediente ecologice. De la supe şi ciorbe până la deserturi, toate sunt gătite după reţetele bunicii. Pâine de casă, siropuri şi dulceţuri din fructe de pădure, prăjituri de casă, vin fiert cu mirodenii sau ţuică cu piper, îți vor încânta papilele gustative.

Merg acolo pentru liniște, pentru aerul curat de munte, pentru mâncarea delicioasă, pentru peisajele mirifice, pentru senzațiile pe care le trăiesc și care îmi umplu sufletul de bucurie și de pace. Doar prin faptul că privesc apusul, acolo la Mărișel, mi se face pielea de găină. Mă conectez cu natura, mă încarc cu energie pozitivă și dorm ca un prunc.

IMG_20170819_195216_022

Anul acesta am primit și un cadou special din partea lor, bunătăți din Cămara de la Munte. Este un colet cu dulcețuri și siropuri făcute acolo la cabană, cu drag și multă pricepere. Sunt atât de bune, îmi amintesc de gustul copilăriei, când bunica îmi pregătea micul dejun – pâine cu unt și cu dulceață de afine, și un pahar de lapte cald – mamă ce nebunie!

În colet am așa: sirop de afine, sirop din coacăze negre, sirop de flori de soc, dulceață de merișoare, dulceață de zmeură și merișoare uscate. Super!

IMG_20170821_115424_620

Vă recomand din suflet să încercați produsele lor și promiteți-mi că mergeți să stați măcar 2 zile la Cabana Moților. Merită!

Mulțumesc mult, dragii mei, Ela, Sebastian și micuța Miruna, pentru tot!

Abia aștept să revin la voi!

http://cabanamotilor.ro/

 

Pe curând,

Eliza A.

dav

dav

dav

dav

dav

IMG_20170823_104631_263

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

One thought on “De ziua mea, deasupra lumii

  1. Pingback: Rezumat 2017 – Eliza A.-beauty blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s