Emoții de toamnă

Dragii mei,

De fiecare dată ceva din frumusețea toamnei mă surprinde și redevin copil. Mă opresc des să privesc frunzele care cad. În drumul lor spre pământ dansează jucăuș, și urmăresc acest dans hipnotizată. Frunzele devin florile toamnei și iau în palma mea una câte una, minunându-mă de culorile lor atât de vii – roșiaticul, galbenul aprins, maroniul pământiu, portocaliul vesel, le strâng pe toate și îmi fac un buchet tomnatic.

Mă pierd apoi în mulțime, înaintând cu pașii pe covoarele moi de frunze proaspăt căzute, și trag în piept aerul răcoros de octombrie. Trec neobservată și liniștită. Cerul înnorat se deschide și picături de ploaie încep să atingă pământul. O ploaie măruntă dar zdravănă cuprinde orașul. Îmi scot umbrela dar nu o deschid, rămân pentru câteva secunde cu capul spre cer și închid ochii. Simt picăturile reci de ploaie cum mi se preling pe față. Întind mâinile să le prind, e magic!

buchet de frunze.jpg

Îmi acord timp pentru astfel de bucurii, sunt frânturile mele rupte din cotidian, poveștile fără de care nu mai vreau să fiu. În după-amiaza aceea am mâncat covrigi, pe o bancă din centrul orașului. I-am împărțit cu porumbeii și vrăbiuțele poposite în zonă. Am luat prânzul împreună și m-am veselit. Mirosul de castane prăjite de vis-a-vis mi-a adus aminte apoi, de o peripeție din copilărie. Se făcea că umplusem cuptorul vechi al bunicii cu castane și sub focul mocnind, au început să sară bezmetic, asemenea unor floricele de porumb. Din interiorul cuptorului se auzeau bubuituri și asta m-a speriat grozav, iar pe bunica am supărat-o tare atunci. Ce gustoase sunt castanele prăjite!

castane

în fiecare toamnă bunicii mă așteaptă. Merg mâine să le povestesc ce s-a mai întâmplat în viața mea, ce mai e nou, și să le mulțumesc pentru susținere. Le duc flori, și deși nu mai sunt prezenți fizic, spiritul lor e mereu alături de mine. Toamna mă regăsește mereu aproape de dânșii, și e sărbătoare!

Toamna sunt mai melancolică și mai romantică! Îmi pregătesc ceaiuri aromate și îmi petrec timpul acasă în pijamale. Este perioada în care vizionez filme clasice, de dragoste, și mă cuibăresc sub cea mai groasă și pufoasă pătură, alături de partenerul meu.

pijama

Schimbările din ultima vreme, și bune și cele puțin mai complicate, m-au făcut mai conștientă de lucrurile care contează cu adevărat și de cât de important este felul în care îți trăiești prezentul.

Îți trebuie defapt așa de puțin pentru a fi fericit.

Ascultă, simte și trăiește emoțiile toamnei!

Fallen Leaf on Apple iOS 6.0

Pe curând,

Eliza A.

cluj city

gutui

titlu

autumn vibes

PS- Intră aici: https://elizaabrudan.com/2016/10/14/tipsuri-pentru-sezonul-rece/ și vezi recomandările mele pentru sezonul rece. KISS

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s