Storytelling – Experiența Digital Divas 2018

Salutare tuturor,

Anul acesta a fost pentru prima oara când am participat la cel mai important eveniment dedicat comunității online de beauty & fashion – Digital Divas 2018. Trebuie neapărat să vă povestesc cum a fost și cu ce am rămas după!

Mi-am înscris blogul acum câteva luni pe platforma comunității, și a fost o surpriză să primesc o invitație atât la conferință cât și la Gala de premii, ce au avut loc pe 24 aprilie în locația Palatului Bragadiru, din București. Nu am stat mult pe gânduri și am confirmat participarea mea, deși trebuia să îmi organizez plecarea, cazarea, să îmi iau trei zile de concediu și multe alte mici detalii. M-am bucurat ca și un copil și chiar mi-am dorit să merg!

Am fost extrem de încântată de oportunitatea de a intra în legătură, face-to-face cu persoane cunoscute din breasla bloggerilor și influencerilor din România, și pe de altă parte am fost curioasă să descopăr lucruri noi și informații care mă pot ajuta să îmi dezvolt această pasiune în ceva mai mult.

Digital Divas 2018 foto 9

Mi-am rezervat zborul de la Cluj la București și mi-am găsit cazare pe Booking, la 5 minute de locația evenimentului și la jumătate de oră de mers pe jos de Centrul Vechi, mai precis la Villa Tamara. Vă menționez locația pentru faptul că a fost o alegere bună, ca raport calitate – preț și am avut parte de ospitalitate și de un apartament cu vedere spre oraș, în care dimineața m-am putut bucura de răsărit și de un mic dejun copios.

Locația evenimentului a fost aceeași ca și anul trecut și după ce văzusem poze, abia am așteptat să descopăr Palatul Bragadiru, o locație impresionantă, cu un design bogat în decorațiuni, o clădire plină de istorie ce deține și o grădină interioară spațioasă.

Evenimentul a reunit peste 500 de participanți, printre care se regăsesc și personalități ca Antonia, Anca Serea, Adrian Sînă, Dana Rogoz, Maurice Munteanu, Vali Bărbulescu, Andreea Esca, Cristina Rus, Alina Ceușan, iar invitata specială a fost Rodica Paléologue, cunoscuta româncă devenită fotomodel internațional, la cei 60 de ani ai săi, precum și alte nume cunoscute din industria fashion & beauty, cu toții am celebrat “femeia digitală”!

Digital Divas 2018 foto 7.jpg

Locația a fost împărțită în zone de interes – exista o zonă de make-up și hairstyling, multe paneluri pentru poze, zona de cafea, cocktail și aperitive, apoi o zonă de relaxare by Avon. Am mâncat înghețată, am ciocnit un pahar de Lillet, am gustat din bunătățile chefilor și am făcut poze. Am avut ocazia să stau de vorbă cu bine cunoscutele Sânziana Negru, Deea Codrea, Diana Enciu si Alina Ceușan, cu care am împărtășit povești de blogging, le-am cerut sfaturi și am pus întrebări, și m-am bucurat de faptul că au fost receptive și deschise la dialog.

În cadrul sesiunilor de dezbatere din prima parte a evenimentului s-a discutat despre influencerii români (bloggeri/vloggeri), succesul pe plan internațional, despre lecțiile colaborărilor dintre influenceri și branduri, despre importanța autenticității în stilul personal și a existat o sesiune de Q&A.

Digita Divas 2018 foto 2

Cu această ocazie, compania de cercetare a pieței iSense Solutions a prezentat în exclusivitate un studiu realizat special pentru evenimentul Digital Divas by AVON 2018, potrivit căruia:

 • Femeile care accesează cel mai adesea rețelele sociale au între 18 – 23 de ani, cel mai utilizat canal fiind Facebook, accesat de 96% dintre acestea de mai multe ori pe zi, urmat de Youtube, Instagram, Blog;
 • 4 din 10 femei au cea mai mare încredere în influențatorii online care au expertiză într-un anumit domeniu, cum ar fi beauty, fashion sau altele.
 • Femeile între 18-23 ani sunt cele care au mai mare încredere în influențatorii online, iar în topul acestora sunt vloggerii (31%).
 • În ce privește urmărirea unor influențatori online, femeile cu vârste între 55-65 ani preferă Facebook (8 din 10 femei), iar cele între 24 – 38 de ani intră mai des pe Youtube pentru asta (6 din 10 femei).
 • 3 din 10 femei urmăresc un influențator online din aceste motive: dacă le învață lucruri noi, dacă le inspiră sau dacă le face să râdă.

Digita Divas 2018 foto 1

A doua parte a evenimentului a fost dedicata Galei Digital Divas by Avon, în care sunt premiați cei mai populari și activi bloggeri/ vloggeri, influenceri, instagrameri ai momentului, asta cu ajutorul votului publicului larg și prin votul acordat de un juriu de specialiști din domeniul modei, frumuseții și a comunicării online.

Anul acesta au fost înregistrate peste 255.000 de voturi în procesul de selecție a câștigătorilor Digital Divas by AVON, și câștigătorii sunt:

YOUNG DIVA IN FASHION BLOGGING

 1. Aicha Nicole – http://www.aichanicole.com
 2. Ana Drobot – http://www.styleandgrace.ro
 3. Ana Maria Gagea și Benu Claudia Patricia – http://www.merakigirls.ro

YOUNG DIVA IN BEAUTY BLOGGING

 1. Sandra Georgescu – http://www.sandragmakeup.com
 2. Raluca Drugan – http://www.makeithappen.ro
 3. Ioana Visanescu – http://www.ioanavisanescu.com

MOST ACTIVE FASHION BLOGGER

 1. Andreea Codrea – http://www.xcentrica.ro
 2. Madalina Merca – http://www.indiechase.com
 3. Gabriela Atanasov – http://www.sweetpaprika.ro

MOST ACTIVE BEAUTY BLOGGER

 1. Diana Rogojan – http://www.dyrogue.com
 2. Denisa Sima M – http://www.denisasimam.ro
 3. Denisa Luntraru – http://www.fashioninmyeyes.com

BEST NEWCOMER ON YOUTUBE IN FASHION & BEAUTY

 1. Sînziana Iacob
 2. Ilinca Munteanu
 3. Flavia Florea

BEST YOUTUBE CHANNEL IN FASHION & BEAUTY

 1. Alina Ceușan
 2. Ioana Grama
 3. Andreea Balaban

BEST FASHION INSTAGRAM ACCOUNT

 1. Alina Ceușan – @alinaceusan
 2. Ioana Grama – @ioanagrama
 3. Carmen Grebenișan – @grebenisancarmen

BEST BEAUTY INSTAGRAM ACCOUNT

 1. Sânziana Negru – @sanziananegru
 2. Andreea Balaban – @andreea.balaban
 3. Sînziana Iacob – @sinzianasooper

BEST WOMEN WEBSITES

 1. A-List Magazine – http://www.alistmagazine.ro
 2. Elle România – http://www.elle.ro
 3. Harper’s BAZAAR România – http://www.harpersbazaar.ro

AVON AWARD FOR SOCIAL CAUSES

Corina Băcanu

BEST BRAND ENDORSER

Sânziana Negru

BEST FASHION BLOGGER

 1. Alina Ceușan – http://www.alinaceusan.com
 2. Diana Enciu & Alina Tanasă -www.fabulousmuses.net
 3. Dana Rogoz – http://www.danarogoz.ro

BEST BEAUTY BLOGGER

 1. Andreea Balaban – http://www.andreeabalaban.ro
 2. Sânziana Negru – http://www.sanziananegru.com
 3. Sînziana Iacob – http://www.sinzianaiacob.ro

PEOPLE’S CHOICE AWARD

Andreea Balaban

THE DIGITAL DIVA OF THE YEAR

Alina Ceușan

Digita Divas 2018 foto 6

Am trăit cu emoție decernarea fiecărui premiu în parte, m-am bucurat alături de câștigătoare, le-am aplaudat și susținut și mi-am imaginat ca la un moment dat să fiu și eu pe scena Digital Divas! Asta înseamnă multă muncă, dedicare, pasiune, investiție în propriul proiect, deschidere, comunicare și creșterea comunității proprii.

Mie îmi place să scriu și să inspir pe ceilalți cu poveștile mele, dar sunt persoane care se concentrează pe foto, sau realizează makeup-uri, au pagină de fashion și inspiră prin ținute, alții iubesc să călătorească și vorbesc despre drumețiile lor, alții au darul să facă vlogging și le place să vorbească în fața camerei de filmat, cred că este loc pentru fiecare pe piață. Avem nevoie de oameni talentați, creativi, pasionați de comunicare, de profesioniști care să ne motiveze, să ne inspire, să ne arate ceva ce nu știm, să ne împărtășească experiențe.

Digita Divas 2018 foto 4
Digital Divas 2018 este un eveniment organizat de Avon și Evensys, în parteneriat cu Haagen-Dazs, McCafe, After Eight, Samsung și Rowenta. A fost o experiență unică, m-am simțit tare bine ca și participant și visez la oportunitatea să ajung și pe scena Galei.

Ca și o paranteză, vă las o recomandare de food & drinks în București: un prânz delicios cu mâncare grecească la Meze Taverna, din Centrul Vechi, și o cafea bună într-un loc cu atitudine găsiți la The Urbanist, tot în centru!

Dacă aveți un blog sau sunteți tentate să vă creați, vă puteți înscrie ulterior în comunitatea Digital Divas și ne putem întâlni la evenimentele viitoare! Merită! 🙂

images

Pe curând,

Eliza A.

#AvonSpace #DigitalDivas18

Digita Divas 2018 foto 5

Digital Divas 2018 foto 10

Digita Divas 2018 foto 3

Digita Divas 2018 foto 8

 

Poze sursă personală, poze preluate de pe pagina oficială de Facebook – https://www.facebook.com/DigitalDivas.ro/

 

One thought on “Storytelling – Experiența Digital Divas 2018

 1. Pingback: Rezumat 2018! – Eliza A. Beauty Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s