Hey, hey, hey,
În articolul de astăzi vreau să continui seria de cărți citite în ultima perioadă și să vă vorbesc de alte 5 titluri interesante, care vă pot inspira și oferii o experiență aparte. Poate unii dintre voi le cunoașteți deja, dar eu le-am descoperit de curând.
Voi începe cu maestrul în psihoterapie Irvin D. Yalom, despre care am amintit și în articolul precedent, de data aceasta mă voi referi la cartea“Privind soarele în față” (una dintre preferatele mele). O carte profund personală, izvorâtă din confruntarea autorului cu ideea morţii, și care ne priveşte pe fiecare dintre noi, punându-ne înaintea acestui subiect tabu: propria moarte.
Sunt o persoană care își pune întrebări despre existența umană, despre spiritualitate și Univers, și recunosc că subiectul propriei morți îmi dă o oarecare neliniște, lucru perfect de înțeles. Această carte vine în ajutorul tuturor, ne face să conștientizăm ce este cu adevărat important, să ne rearanjăm priorităţile, să comunicăm mai profund cu cei pe care îi iubim și să ne bucurăm intens de frumuseţea vieţii! Autorul nu ne arată cum înfrângem teama de moarte, ci cum devenim îndeajuns de înţelepţi pentru a o înţelege şi a o tolera, și cum putem astfel găsi armonia în propriile vieți. O recomand!
Irvin D. Yalom – “Privind soarele în față”
Am descoperit viața unui român extraordinar, un super-om în “27 de pași”, o carte de care nu m-am putut dezlipii până la finalul poveștii. Sunt peste 200 de pagini ce vorbesc despre viața tumultoasă a lui Tibi Ușeriu. După o copilărie plină de violență domestică, o tinerețe rebelă, împărțită între mafioți și criminali, în final acesta reușește să se transforme și își înfruntă proprii demoni, devenind un triplu campion la cel mai greu ultramaraton din lume – 6633 Artic Ultra.
Să faci acest lucru înseamnă să ai o motivație care poate izvorî doar din nebunie sau dintr-un trecut atât de greu, încât cei 566 km de chin fizic și mental să pară doar un exercițiu terapeutic. Este o carte copleșitoare, captivantă și mai presus de orice o lecție de viață!
“Eu sunt femeie” m-a cucerit prin simplitatea titlului său. Cartea este scrisă de autoarea româncă Maria Cristiana Tudose în 2016 și a devenit rapid un bestseller. Am primit-o cadou de la o prietenă bună, fix pe 8 Martie și a fost cumva o dedicație specială din partea unei femei către altă femeie.
Cartea prezintă o poveste de dragoste profundă, tristă și totuși fericită a Mariei, eroina principală. Mai multe vă las pe voi să descoperiți, asta pentru că această carte trebuie simțită pe propria piele, și mai cred că fiecare femeie se va regăsi într-un anumit fel în paginile sale. Felicitări autoarei!
Maria Cristiana Tudose – “Eu sunt femeie”
O carte cu tematică psihologică profundă și cu o abordare inedită este povestea „Colecţionarul” de John Fowles. Autorul te face părtaş încă de la început în drama fluturelui prins în capcană, la care ai vedere din primul loc. Îți este expusă atât viziunea celui care prinde fluturele (prima parte) cât și a victimei (a doua parte a cărții).
Îi vei cunoaște pe ambii eroi principali, îi vei judeca, vei încerca să îi înțelegi, să le găsești explicații, să tragi concluzii. E o povestire tulburătoare, la care iei parte din curiozitate și vrei să se sfârșească cu bine!
Ultima propunere este „Ochi-de-pisică” scrisă de Margaret Atwood. “O poveste despre prietenie, despre feminitate și feminism, despre condiția artistului în lume, despre bărbați și despre femei, despre rătăcirile secolului XX și, mai presus de toate, despre dorința impetuoasă de a păstra clipa.”
Elaine Risley, personajul principal, o pictoriță avangardistă în vârstă de cincizeci de ani, se întoarce în orașul copilăriei sale, Toronto, cu ocazia unei expoziții de artă organizate de un grup de feministe. Aceasta reîntoarcere îi declanșează o serie de flashback-uri din copilărie, care o fac să nu se poată bucura de momentul său important – expoziția. De aici pornește totul, Elaine își dă seama că nu poate trece nici acum peste rănile trecutului și simte nevoia de acceptare și împăcare cu cea care i-a fost și “călău” și cea mai bună prietenă, Cordelia. Tot o carte cu și despre femei!
Margaret Atwood – „Ochi-de-pisică”
Sper că v-au trezit interesul titlurile menționate, acum le găsiți la reducere pe elefant.ro. (aveți link la fiecare carte)
Aștept cu interes recomandările voastre, jos în comentarii. Ce ați citit în ultima perioadă?
Pe curând,
Eliza A.
Pingback: Rezumat 2018! – Eliza A. Beauty Blog