Event Story – Moda s-a întors acasă. La Feeric Fashion Week

Salutare tuturor,

Sunt pasionată de modă, și cred că asta merge mână în mână cu partea de beauty. Pozez din când în când ținuta zilei, îmi place să mă joc cu piesele de vestimentație și să le combin într-un mod mai îndrăzneț, potrivit caracterului meu. Am scris câteva articole despre tendințe, stiluri vestimentare sau accesorizare, care au fost apreciate de către voi și asta mă încântă.

Pentru toți cei care sunt pasionați de modă ca și mine, cred că cel mai important este să trăiești experiența unui festival de modă, să cunoști designeri din toată lumea, să admiri creațiile lor pe viu și să primești o doză de inspirație și frumos! Această experiență este atât de aproape de noi. Toți ochii din moda europeană și de peste ocean vor fi îndreptați spre Sibiu. Asta pentru că azi începe cea de-a 11-a ediție a celei mai importante săptămâni a modei din Europa de Est, Feeric Fashion Week, la care îmi doresc și eu să ajung, măcar pentru o zi.

Feeric Fashion Week 3.jpg

Festivalul de la Sibiu a făcut anul acesta încă un pas înainte, reușind să organizeze o competiție pentru designerii din întreaga lume. Peste 100 de tineri designeri s-au înscris în concursul Feeric 33, iar 33 dintre ei vor fi jurizați la Sibiu de un juriu compus din personalități remarcabile ale modei din întreaga lume. Cele mai prestigioase reviste de modă din lume și-au trimis reprezentanții la Sibiu. Astfel, din juriu fac parte Liana Satenstein – reprezentant al Vogue USA, Riccardo Terzo – reprezentant al Vogue Italia, Diane Pernet – președinte ASVOF, Adriana di Lello – redactor șef Elle Italia și Raoul Keil – redactor șef Schon Magazine, Londra, Elisabeta Tudor – redactor șef Modzik, Tania Cursano – proprietarul IT.Elite showroom din Milano și Patricia Lerat – coordonator Designers Apartment, Paris.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 22 iulie și vă las un scurt rezumat al programului:

Festivalul debutează în inima Muzeului în Aer Liber. Morile de vânt vor fi decorul perfect pentru Flori de Ie, prezentarea care deschide ediția din acest an a Feeric Fashion Week, de la ora 18, cu o colecție compusă din costume tradiționale din toate zonele țării, dedicată celor 100 de ani de România.

Feeric Fashion Week 4.jpg

Pasajul Scărilor deschide cea de-a doua zi de festival, la ora 14, cu prezentarea unei colecții ce vine tocmai de la New York, aparținând brandului Kat & King. Inspirată inclusiv din maiestuozitatea cailor argentinieni și a jocului de polo, prezentarea designerului sud-american Ocantos va avea loc în decorul perfect al Clubului Ecvestria, unde spectatorii vor putea admira aceste superbe animale. Cea de-a doua seară de festival se încheie în Feeric Venue, la Redal Expo, cartierul general al evenimentului. Ultimele prezentări de modă ale zilei vor fi susținute de finaliștii concursului Feeric 33. Apoi, la lăsarea nopții, cea de-a doua zi de festival se încheie înspre dimineață cu Glam an`go Party, în club Mango.

A treia zi a Feeric Fashion Week se va deschide cu show-urile de Venue, o nouă premieră pentru festival. Savoir Faire – Paris, Pimpi Smith – Argentina, Pedro Juan Glez – Spania, Waleska Morin – Spania și Nikki Hendricks vor deschide seria de show-uri la ora 13, la Redal Expo. Depozitul de făină al fabricii Boromir va fi decorul primei prezentări individuale a zilei. Argentina coboară apoi în decorul baroc al Palatului Brukenthal din Avrig. Prezentarea designerului argentinian Pia Carregal a fost motivul perfect pentru ca America de Sud să cucerească pentru o seara palatul de la Avrig. Prezentarea va începe la ora 20 și va fi urmată de Argentinian Garden Party, pe peluza Oranjeriei, unde vom putea degusta delicii sud-americane, în avanpremiera programului Sibiu Regiune Gastronomică.

Feeric Fashion Week 6.jpg

Vineri va fi cea mai încărcată zi a festivalului, un adevărat tur de forță printre prezentările de modă. La ora 14, în decorul geometric al fabricii Boromir, Modement, brand din Hong Kong, și Beatrice Ferrer, designer spaniol, vor prezenta în două spații distincte noile lor colecții. Colecția tinerilor designeri va fi secondată de un grafitti session live, organizat cu sprijinul Street Art Festival, și de cele mai bune trick-uri pe care le pot scoate tinerii skateri sibieni. Prezentarea este programată la ora 17. La ora 20, mașinile din service-ul auto Ford al dealerului Mecatronics, partenerul oficial al ediției din acest an, vor face loc colecției brandului românesc Reprobable. Showul e presărat de surprize specifice festivalului. Ziua se încheie cu 6 prezentări de modă și cu decernarea premiilor competiției Feeric 33.

Ultima zi începe la ora 14 într-un alt spațiu drag ce a pus în valoare multe colecții de-a lungul anilor, sala festivă a Bibliotecii Astra. Spațiu considerat ideal de designerul din Hong Kong, Cindyalan, pentru prezentarea celei mai noi colecții din portofoliu. Tot din Hong Kong e și designerul Mondovi, ce va așterne o nouă colecție la poalele Turnului Olarilor, pe strada Cetății.

Feeric Fashion Week 1.jpg

Cel mai important eveniment al festivalului, Gala Feeric, este programată să înceapă la ora 21, în Piața Mică, în spațiul din fața Casei Artelor. În fața sutelor de spectatori vor defila colecții prezentate de Alina Moza, Casi Wear, Mimi Parrel Pimentel, Caresta, Ioana Călin, Cielle Couture, Luna Morgaciova, Traces of Heels și Dandry Fashion. Cortina cade peste a 11-a ediție a Feeric Fashion Week tot la Redal Expo, în Feeric Venue, la ultima parte a Feeric Afterparty, evenimentul ce va închide festivalul.

După cum vedeți este un festival plin de evenimente în locații inedite, cu multe prezentări de modă, cu o competiție între tineri designeri ai lumii, și sincer aș porni chiar acum spre festival, dacă mi-ar permite programul. Însă, ne vedem acolo pe sfârșit de săptămână!

Hai și tu la Feeric Fashion Week!

Pentru mai multe informații intrați pe paginile oficiale ale evenimentului –

http://www.feeric.ro/

https://www.facebook.com/feericfashion

https://www.instagram.com/feericfashionweek/

 

sun

Pe curând,

Eliza A.

Feeric Fashion Week 5.jpg

Feeric Fashion Week 2

Pozele sunt preluate de pe contul oficial – https://www.facebook.com/feericfashion

#feeric33 #feelfeeric #feericfashionweek #beautyblogger #fashionshow

One thought on “Event Story – Moda s-a întors acasă. La Feeric Fashion Week

  1. Pingback: Rezumat 2018! – Eliza A. Beauty Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s