13 Lucruri pe care le putem face Acum,când #StămAcasă

Salutare tuturor, 

Situația actuală ne face pe toți să stăm acasă, să avem grijă de noi și de cei dragi, să fim precauți dar în același timp să nu ne panicăm și să rămânem pro-activi. 

Mulți dintre noi nu mai lucrăm sau lucrăm de la domiciliu, stăm deja de zile bune în casă, ieșim doar pentru cumpărături și plimbări scurte în jurul locuinței, și sunt momente în care nu mai avem chef de nimic, ne pierdem răbdarea sau suntem frustrați de situație, ne plictisim, sau pur și simplu nu știm cu ce să ne mai ocupăm timpul. 

stay home

M-am gândit la câteva lucruri pe care le poți face, stând acasă, și rămânând pozitiv și ocupat. 

1. Enjoy your coffe & food! Savurează cafeaua de dimineață, sau ceaiul, micul dejun, prânzul sau cina, în fiecare zi într-un alt colț din casă, tot timpul să fie ceva nou și altfel. Într-o zi poți savura în bucătărie, într-o zi în dormitor, în living, pe balcon, sau dacă stai la casă, în grădină!

2. Fă mișcare zilnic, cel puțin 20 minute. Fie că ai o saltea de yoga, sau pur și simplu pe o pătură confortabilă poți face abdomene, genoflexiuni, întinderi, flotări și tot felul de exerciții la sol ajutându-te doar de propriul corp. Poți face un pic de cardio, sari și dansezi prin casă, bei multă apă și faci bineînțeles și pauze între exerciții sau sărituri. Când nu ai chef să faci mișcare, poți face curat: dai cu mopul, cu aspiratorul, ștergi praful, etc. (tot un fel de mișcare este) 

book-lover

3. Apucă-te de gătit! Poți pregăti mâncare zilnic, sau odată la două zile. Poți face deserturi, ciorbe, tot felul de paste, sau pregătești ceva la cuptor, poți face o rețetă complicată, poți improviza, poți îmbunătății rețetele deja cunoscute și îți poți provoca prietenii, pe rețelele de socializare să facă și ei, rețetele tale!

4. Dezvoltă-ți partea artistică! Te poți apuca de pictat sau desenat cu ce ai prin casă, poți încerca să scrii poezii sau ține un jurnal, poți scrie un roman de dragoste sau o poveste pentru copii sau pur și simplu citește! Fă-ți o listă cu cărțile din bibliotecă pe care tot ai amânat să le parcurgi, și citește-le, pas cu pas, câte puțin în fiecare zi.

5. Ascultă muzică zilnic! Fă-ți playlist-uri cu piesele preferate, ascultă un radio bun, sau de ce nu? un karaoke de una singură, sau cu partenerul tău. Dansează și cântă la duș, în timp ce gătești sau când faci curat. Te va binedispune! 

exercise-every-day-1

6. Reorganizează-ți lucrurile prin casă! Îți poți face curățenie și reorganiza tot felul de lucruri, sertare, dulăpioare prin casă. Poți începe cu organizarea mai bună a produselor de machiaj, de îngrijire, a accesoriilor, a hainelor, a obiectelor de decor, a sertarelor din bucătărie și de pe balcon, etc.

7. Be fancy și acasă! Îmbracă-te ca și cum ai ieși în oraș, aranjează-te, parfumează-te și încearcă tot felul de combinații de ținute din garderoba actuală. Încearcă un machiaj nou, ceva ce nu ai îndrăznit până acum, nu te vede nimeni, oricum! Distrează-te!

8. Enjoy your memories! Savurează un moment gândindu-te la locuri frumoase și la experiențele plăcute din trecut, cu un pahar de vin sau de șampanie în mână, sau pur și simplu vizionează videoclipurile sau pozele cu acele momente și transpune-te efectiv în acel loc! 

makeup-artist-banner

9. Evolve! Înscrie-te la un curs online, pe ceea te interesează, ce te pasionează, învață o limbă nouă sau exersează o limbă, de exemplu cu aplicația Duolingo, sau altele de acest fel.

10. Movies! Urmărește serialele sau filmele pe care ți le doreai de mult timp să le vezi, și în general emisiuni sau video-uri pozitive și care să te binedispună. Fă-ți abonament la Netflix, Hbo sau joacă-te în rețea.

11. Games! Dacă ai un partener cu care împarți ‘statul acasă’ poți să redescoperi jocuri precum Remy, Șah, Monopoly, jocuri de cărți sau altele.

12. Busy! Și dacă nu mai lucrezi, țineți mintea ocupată și gândește-te la idei pentru domeniul tău sau business-ul tău, fă-ți liste cu idei sau lucruri pe care le vei pune în practică în momentul în care te reîntorci la muncă /la birou. Citește și fii informat pentru domeniul în care lucrezi!

13. Love! Rămâi conectat cu cei dragi, cu familia, cu prietenii, cu colegii, sună-i, vorbește zilnic cu cineva apropiat, fă-ți prieteni noi pe rețelele de socializare, și fă ceva pentru ceilalți. (de la depărtare) Share Love! 

 

Sper să îți fie de folos! 

Ai grijă de tine! 

stay safe

 

Pe curând, 

Eliza A.

take care

#StayHome #StaySafe #StayPositive

3 thoughts on “13 Lucruri pe care le putem face Acum,când #StămAcasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s