Pașii esențiali în ritualul de îngrijire a tenului

Salutare ladies,

Vreau să împărtășesc cu voi pașii pe care este bine să îi facem pentru a avea un ten mai frumos și de-asemenea îngrijit corespunzător. Am mai vorbit aici pe blog, într-unul din articolele trecute, despre ritualul meu (eu având un ten mixt cu tendințe de îngrășare) dar am revenit acum cu cei 4 pași de bază, care ar trebui respectați, pentru a oferi pielii îngrijirea pe care o merită. În timp devine tot mai ușor să respectăm acești pași și să facem din asta o obișnuință.

Rezultatele nu vor întârzia să apară, și indiferent de tipul de ten pe care îl ai, acesta va arăta mult mai bine.

skincare-cleanse-routine

  1. Demachierea

Îndepărtarea machiajului și a impurităților pielii este un pas absolut necesar și cred că oricine ține cont de asta. Demachierea trebuie făcută obligatoriu atât dimineața și mai ales seara. Cel mai important lucru în acest pas este alegerea unor produse potrivite de curățare pentru pielea voastră. Dacă aveți un ten sensibil și/sau uscat, este bine să alegeți o loțiune demachiantă hidratantă, un lapte demachiant și o apă micelară lejeră.

Dacă aveți tenul mixt și gras, cel mai potrivit produs este cel sub formă de gel. Gelurile formează o spumă care curăță în profunzime și previn excesul de sebum, dar și o apă micelară potrivită. Un sfat – Undeva la 10-14 zile (nu mai des) oferiți pielii o curățare profundă cu un peeling sau o mască ce va elimina celulele moarte.

Produsele pe care le folosesc:

Apa micelară Hyaluron C

Apa micelară delicată pentru ochi și buze

Apa micelară Sensibio H2O

 

Tonning skin

  1. Tonifierea

După demachierea și curățarea pielii, nu trebuie să uităm de tonifiere. Aceasta previne o serie de probleme ale pielii, precum roșeața, pete, senzație de uscăciune, etc. Tonerele calmează și înmoaie pielea, minimizează porii, oferă un tonus tenului, hidratează, previn excesul de sebum, în cazul tenului mixt, și nu în ultimul rând, ele pregătesc pielea pentru următoarele produse din rutina de îngrijire. În acest caz sunt foarte bune și apele termale!

Produsele pe care le folosesc:

Tonner-ul cu Vitamina C

Apă termală LaRoche-Posay

Apă celulară Cellular Water Mist 

 

Image:

  1. Serul și fiolele concentrate

Acest pas este necesar persoanelor de 30 +, și opțional la persoanele mai tinere. În cazul acestora pot folosi un ser ușor, cu efect rapid, potrivit vârstei și nu neapărat unul antirid sau ceva foarte concentrat. Folosirea serurilor este un pas important în rutina de îngrijire a pielii, deoarece datorită compoziției lor furnizează un număr mare de ingrediente active direct în piele.

Serurile sunt speciale datorită concentrației mare de ingrediente active și conțin molecule mai mici care intră adânc în piele. Datorită acestui fapt, acestea se dovedesc a fi foarte eficiente în combaterea unor probleme specifice, cum ar fi, de exemplu, ridurile, petele, porii dilatați, etc. Se pot face și cure de o săptămână, odată la o lună, două, și cu fiole concentrate. Pentru tenul uscat recomand seruri cu uleiuri nutritive, iar pentru tenul mixt ceva care intră repede în piele fără a lăsa senzație de gras.

Produsele pe care le folosesc:

Ser facial hidratant

Fiole Premium Care 

Fiole pentru hidratare

crema fata

  1. Hidratarea – Crema de față (zi și noapte)

Ultimul pas este aplicarea unei creme, atât peste zi, cât și pe timpul nopții. Și cremele se aleg în funcție de tenul și de nevoia fiecăruia. În timpul zilei puteți folosi o cremă care are SPF și protejează pielea de razele ultraviolete (un SPF ridicat vara și unul scăzut iarna), seara nefiind cazul. Alegeți o cremă hidratantă, potrivită tenului, una antirid dacă este cazul sau chiar anti-îmbătrânire. Fiecare ten are nevoie de hidratare, fie că este uscat, mixt sau gras. Cea de seară poate să aibă și un rol reparator.

Produsele pe care le folosesc:

Cremă antirid antipoluare

Cremă hidratantă SPF 30

Cremă intens hidratantă cu apă celulară

Poate urmați deja acești pași și bine faceți, dacă nu, sper ca acest articol să vă fie de folos. În continuarea acestui ritual puteți folosi și cremă de ochi/buze + bază de machiaj(primer) și începeți ritualul de makeup.

Aveți grijă de voi și de tenul vostru!

 

Pe curând,

Eliza A.

KISS

#StayHome #StaySafe #StayPositive

 

skin care face

 

5 thoughts on “Pașii esențiali în ritualul de îngrijire a tenului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s