Manichiură acasă în 3 pași simpli

Hello ladies,

Astăzi aș vrea să împărtășesc cu voi câteva trucuri pe care să le urmăm atunci când ne facem manichiura acasă. În această perioadă majoritatea dintre noi nu avem o lampă și oje semipermanente, nu avem poate o prietenă la care să apelăm, dar totuși ne dorim unghii frumoase și suntem nevoite să realizăm manichiura singure, în domiciliul propriu, mergând pe varianta unei oje clasice.

În acest caz, sunt câțiva pași simpli și esențiali de parcurs –

forme unghii

  1. Pregătirea unghiilor

Primul pas este curățarea și pilirea unghiilor. Curățăm foarte bine unghiile de lacul vechi și apoi ținem degetele într-un bol cu apă călduță câteva minute. Unghiile și cuticulele este important să fie moi pentru a fi mai ușor de modelat. Întotdeauna pilim unghiile și nu le tăiem, iar cu ajutorul unei pile putem da și forma dorită unghiei.

Recomand pilele ușor abrazive, din lemn sau sticlă, și nu cele metalice. Folosiți pila într-o singură direcție pentru a nu rupe unghia. În ceea ce privește forma unghiei, când avem mâinile mai mari, arată bine o formă mai pătrată și o formă migdalată se potrivește la persoanele cu mâini mici, dar nu este neapărat o regulă. Puteți merge și pe forma naturală a unghiilor voastre.

Produse pe care le recomand-

Acetonă fără miros 

Lac de Bază cu aderență mare 

Pilă din lemn 

pila unghii

  1. Pregătirea cuticulelor 

Avem unghiile curățate, am ales forma acestora și le-am pilit. Acum revenim la cuticule. Încercați să nu le tăiați, ci mai degrabă să le împingeți către marginea unghiei cu o spatula specială. (recomand una din lemn)

Puteți folosi și un ulei de cuticule sau o cremă de mâini hidratantă pentru a face mai ușor acest pas. Acest ulei sau crema se pot folosi și după ce unghiile sunt gata, sau ori de câte ori simțiți că zona unghiei se uscă.

Produse pe care le recomand-

Bețișoare de lemn 

pt cuticule

  1. Aplicarea lacului/ojei 

Vă uscați bine unghiile și vă asigurați să nu rămână în plus cremă de mâini. Aplicăm un strat de bază, un primer nutritiv și incolor. Urmează primul strat de lac colorat, un strat subțire și bine întins, din mijlocul unghiei spre margini în mai multe mișcări ale pensulei.

După uscarea primului strat venim cu un al doilea, la fel din mijlocul unghiei spre părțile laterale. Avem grijă să se usuce foarte bine și al doilea strat. La final, aplicăm un Top Coat pentru rezistență și extra – luciu. 

Produse pe care le recomand-

Ojă respirabilă

Lac de unghii Roșu Clasic 

Lac de unghii Nude 

Top Coat 

nails home

Gata! Unghiile noastre arată impecabil iar culoarea va rezista mai mult.

Cine a zis că manichiura acasă nu este distractivă? 

 

Aveți grijă de voi!

Love, Eliza A.

nail emogi

#beautytips #beautyblogger #nails #stayhome #staysafe #staypositive

manicure home

4 thoughts on “Manichiură acasă în 3 pași simpli

  1. Iacob Elena

    Se poate face și acasă o manichiura impecabilă, de ce nu? Cel mai prost lucru în afacerea asta este menținerea cat mai îndelungată a lacului pe unghii…cam greu cu asta dar nevoia ne învață …oricum o singură dată a avut pe unghii ojă semipermanenta, la nunta mea…in rest merg pe lacul de unghii clasic…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s